Technikai feltételek

Megfelelő az eszközöd?

Itt tudod ellenőrizni, hogy eszközöd alkalmas-e a NézdOtthon előadásainak megtekintésére. Kérjük, hogy a videó megtekintése közben ne futtass az eszközödön és az internet hálózaton semmilyen sávszélesség és erőforrás igényes alkalmazást vagy weboldalt. Az alábbi videón letesztelheted, hogy eszközöd és böngésződ megfelelően kezeli-e a videólejátszót.

Megfelelő az internetkapcsolatod?

Az internetkapcsolatod erősségének megfelelően kiválaszthatod, hogy milyen felbontásban szeretnéd nézni az előadást. Természetesen választhatod az automatikus módot is – ebben az esetben a lejátszó alkalmazkodik az internetkapcsolatod erősségéhez, és magától kiválasztja a szükséges felbontást. Az alábbi táblázatban az általunk ajánlott minimum feltételeket láthatod. Ha nem vagy biztos a sávszélességedben, itt tudod ellenőrizni: https://www.speedtest.net/

Videó minősége videó FELBONTÁSa SÁVSZÉLESSÉG IGÉNY
Alacsony 480x270 0,6 - 1 Mbps
Közepes 640x360 1 - 1,5 Mbps
Magas 960x540 1,5 - 2 Mbps
720p 1280x720 2 - 5,0 Mbps
1080p 1920x1080 5,0 - 10 Mbps
4K UHD 3840x2160 10 Mbps vagy magasabb

Megfelelő a böngésződ?

Előadásaink problémamentes megtekintéséhez elengedhetetlen a legfrissebb verziójú böngésző. Előfordulhat, hogy egy régebbi verzióval vagy bizonyos böngészővel nem fog hibátlanul működni a videólejátszó. Az alábbiakban összefoglalva láthatod, hogy melyik böngésző szükséges az előadásaink megtekintéséhez, és bármelyiket is használod kérjük az előadás megtekintése előtt frissítsd a legújabb verzióra.

Böngésző javaslat
Google Chrome Javasolt böngésző
Mozilla Firefox Megfelelő böngésző
Safari Megfelelő böngésző
Microsoft Edge Megfelelő böngésző
Internet Explorer Nem javasolt böngésző

Csak a felsorolt javasolt és megfelelő böngészőkkel működik a weboldal, így ha olyan böngészőt használsz, ami nem található meg a felsorolásban, kérjük, hogy töltsd le valamelyiket ezek közül.

Okostelevízióval való csatlakozás esetén fontos tudnod, hogy nem mindegyik gyártó támogatja a TV böngészőjében a videómegtekintést. Ha a böngészővel való megtekintés nem működik, próbáld összekapcsolni a TV-t a számítógéppel egy HDMI kábel segítségével. Vagy akár tabletről, okostelefonról is tükrözheted a TV képernyőjére az adást.

Ha esetleg az előadás közben a lejátszás mégis megakad, vagy nem megfelelő a kép- és hangminőség, próbáld frissíteni az oldalt, vagy próbáld meg a videó minőségét Automatikusról átállítani kisebb felbontásra.

Ha mégis nehézségekbe ütközöl annak ellenére, hogy az eszközöd, a böngésződ és az internetkapcsolatod is megfelelő, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot az info@nezdotthon.hu e-mail címen. Ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban segíteni tudjunk neked, írd meg pontosan, milyen hibával találkoztál. Tüntesd fel milyen eszközön nézed az előadást, milyen sávszélességgel, valamint a böngésződ típusát és verzióját.